



Kvůli nemoci se nekonal slíbený workshop Zdravější cukroví a proto aspoň sem dávám recept na Pohankové perníčky, které jsou ihned měkké.
Jsou bezlepkové a bez moučkového cukru, ale plné medu a melasy.
Melasa nejen, že dodá barvu, ale je i zdravá. Přezdívá se jí černé zlato. Obsahuje velké množství železa a dalších tělu prospěšných látek.
Také nejsou zdobené cukrovou polevou, ale podobným stylem jako vizovické pečivo, takže odpadá další cukr.
Ingredience:
Já dělám všechna těsta v domácí pekárně. Dospod tekuté+máslo a nahoru sypké.
Samozřejmě lze těsto vypracovat normálně na válu. Necháme v lednici do druhého dne.
Těsto vyválíme a už přitom můžeme zdobit. S dcerkou jsme použily váleček z dětské modelíny.
Vykrájíme a na plechu ještě zdobíme. Podle fantazie. My jsme používaly čistítko na lis na česnek, špejle, párátka….
Před pečením potřeme perníčky žloutkem s trochou vody.
Pečeme na 160 °C. Hlídáme u trouby, jsou opravdu rychle hotové a díky množství medu se začnou brzy připalovat.
V naší troubě to trvalo přesně 13 minut.
A hotovo 🙂
Příjemnou zábavu a dobrou chuť!